Hur svårt är det att hitta rätt tights?

Innan Slvrbckwear lanserades hade jag som många andra alltid problem att hitta rätt tights som satt bra i grenen, runt midjan, inte var genomskinliga etc.. ja ni förstår, listan kan göras lång.

Att jag bara är 156 cm lång;) gör att de flesta tightsen alltid kommer vara för långa på mig & det har jag accepterat, för att vika upp de en bit gör mig ingenting:)

Det stora utbudet av färger i kombination med smickrande, åtsmitande silhuetten gör det inte svårt att förstå varför just tights är ett av de mest populära träningsplaggen. Ett par välsittande tights gör faktiskt träningen både lättare och roligare!

Det är lätt att bli velig inför ett tightsköp, därför ska jag guida dig till rätt par för just din träning.

Ett vanligt misstag är att köpa fel storlek. Tights ska sitta just tight, precis som namnet antyder, men vissa tänker ändå “ska det sitta så här tight?”. Då köper du kanske för stora tights som riskerar att hasa ned och sedan tror du att det är dålig kvalitet på tightsen, trots att det egentligen bara är storleken som inte är rätt.

Hur vet man om storleken är rätt?

Gå efter din vanliga storlek och ta på dig tightsen som en strumpbyxa, dvs rulla på dig tightsen, då sätter de sig också på rätt plats.

Jag rekommenderar alltid strumpbyx-metoden för alla tights för att inte dra sönder dem, precis som att du inte drar jeansen i hällorna.

Nedan kommer en liten guide med vilka tights från Slvrbckwear som passar till olika träningsformer. Jag tycker att detta är en smaksak och att man självklart ska träna i det man känner sig mest bekväm i.

Gym & Crossfitt:

Signature leggings, Chic Ribbed Tights, Classic High Waist Tights, Happy Seamless Tights & Cozy Seamless Tights.

Mer flexibla material som inte riskerar att spricka eller smita åt för mycket när du gör lyft och hoppar.

Yoga:

Classic High Waist Tights, Chic Ribbed Tights, Happy Seamless Tights & Cozy Seamless Tights.

Flexibla material i sömlös design med högre andel lycra eller elastan. Under yoga vill du känna dig så bekväm som möjligt. 

Löpning/PowerWalk:

Signature Tights, Classic High Waist Tights, Chic Ribbed Tights, Happy Seamless & Cozy Seamless Tights.

Flexibla material, exempelvis så är fickorna på Signature tightsen väldigt uppskattad vid löpning/PowerWalken då du kan stoppa ned mobilen i fickan, hundbajspåsar etc..

Hoppas du fann lite tips & vägledning inför dina kommande tightsköp & missa inte att kika på vår guide om hur du ska tvätta dina träningskläder.

se guiden här:


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published